Translate

21.5.2016

Marimekon muotinäytös Espan puistossa 20.5.2016





Marimekon muotinäytös oli tänä vuonna varsin onnistunut, ehkä syynä  oli se, että tätä mallistoa oli suunnitellut vain yksi ja sama taiteilija. Pidin vaatteiden voimakkaista väreistä ja graafisista linjoista. Kelta-oranssi väri saattaa tosin karkoittaa mahdollisia ostajia, sillä monet suomalaiset pelkäävät erottua joukosta, mutta tummaihoiselle keltainen sopii loistavasti. Mustaa ja valkokuvioista mekkoa voi pitää vuosikausia, jolloin vaatteen ekologinen jalanjälki jää pieneksi. Tapahtuman musiikista vastasi Iisa bändeineen. Näytöksen jälkeen puistossa vallitsi iloinen kesäinen tunnelma, ja väkeä oli kerääntynyt paikalle varsin runsaasti. Espan puistossa voi käydä ihailemassa kauniita kukkasommitelmia vielä tämän viikonlopun ajan.


16.5.2016

Kesän muotia Turun Kävelykadulla


Viikko sitten Turussa vietettiin Turku Design Festivaaleja yhdessä kaupunkikarnevaalien kanssa 4.5.–10.5. 2016. Lauantaina 7.5. oli muodin teemapäivä, ja kesän muotia esiteltiin Kauppatorin ympäristössä. Sää oli lauantaina suorastaan kesäisen lämmin ja hyvin suotuisa ulkona pidettäviin esityksiin. Esiteltävät vaatteet olivat Stockmannin ja lähitienoon putiikkien kokoelmista. Tangokuningas Kyösti Mäkimattila esiintyi ja lauloi mallien keskellä. Malleiksi oli saatu muutama julkkiskin muun muassa Janina Andersson ja Johanna Oras. Marjo Sjöroos ja Fashion Team olivat suunnitelleet ja toteuttivat näytökset. 





Punainen takki, pusakka ja pitkäthousut punaisella matolla. Miestenkin kannattaisi käyttää Suomessa enemmän kirkkaita värejä pukeutumisessaan.
Miesten kukalliset paidat ja värikkääät shortsit sopivat helteiseen katumuotiin ja terasseille. 
Tämän leningin eksoottiset värit ja kukkakuviot lintuineen tuovat kesän tunnelmaa vaativiinkin juhliin.


Näihin leninkeihin toivat juhlan tuntua näyttävät kaulakoristeet.

Siro juhlaleninki, jonka bolero antoi sille ryhtiä ja lämmittää illan viileydessä. Silmälasit olivat Specsaversilta.
Nuoren miehen juhlapuku, jossa valkoinen kuvioitu paita. Mieskin voi keimailla laittamalla kukan napinläpeen ja värikkään rusetin ja nenäliinan.

Leningin hurmaavat väriyhdisteet, vaaleanpunaista yhdistettynä harmaan eri sävyihin.

Kirkkaan punainen juhlaleninki, jonka miehusta on koristeltu kimalteilla. Kun tässä asussa astuu huoneeseen, kerää taatusti kaikkien katseet.


Farkkukankaasta valmistettu housupuku, jota voi juhlistaa näyttävällä huivilla.
Janina Andersson innostui tanssimaan tässä kauniin siniharmaassa sifonkileningissä.

Kaunis ja näyttävä kaulakoru sopii tähän asuun, ja on kuin piste iin päällä.



Nämä eksoottisesti pukeutuneet naiset veivät huomion ohittaessaan näytöksen.

Keskellä Marjo Sjöroos ja oikealla tangolaulaja Kyösti Mäkimattila.