Translate

22.11.2014

Oopperan ja baletin pikkujoulut Kampissa

Kampin pikkujoulut 

Kävin katsomassa Kampissa Oopperan baletin esityksiä. Olin aluksi hieman pettynyt, sillä tanssijat tulivat suoraan harjoituksista treenivaatteissaan, mutta kyllä he upeasti tanssivat ja yleisöä oli runsaasti. Kampin ostoskeskus on jo valmistautumassa jouluun. Tänään satoi tämän syksyn ensi lumi.









18.11.2014

Belgian suurlähetystössä


                        Lightnin'Guy and Ina Forsman, blues-konsertti


Kaksoiskansalaisuudesta on ollut monenlaista iloa. Sain Belgian kansalaisuuden avioliiton kautta. Nykyinen suurlähettiläspariskunta on ollut varsin aktiivinen tuodessaan belgialaista kulttuuria Suomeen. On ollut belgialaisia elokuva-, taide- ja valokuvanäyttelyitä sekä monenlaisia konsertteja. Viime lauantai-iltapäivänä belgialainen Lightnin'Guy piti konsertin suurlähetystön tiloissa Kaivopuistossa. Suomalainen Ina Forsman esiintyi myös tilaisuudessa. Heillä oli myöhemmin samana iltana yhteinen klubikonsertti Helsingissä. 

Olin kahden vaiheilla lähteäkö vai jäädä kotiin, sillä marraskuun synkkä sää ei houkutellut lähtemään ulos vesisateeseen. Kyllä kuitenkin kannatti, sillä konsertin aikana palautui mieleeni monia monituisia iltoja, jotka vietin vuosia sitten Belgiassa. Talvien leuto hämäryys on paljon lempeämpää siellä kuin täällä pohjoisten kylmien tuulten ja pakkasten äärellä. Keskieurooppalaiset ihmiset ovat vapautuneita, he hymyilevät ja katsovat vastaantulijoita silmiin.

Ina Forsmannilla on hämmästyttävän kaunis ääni ja hän on vasta 19-vuotias, mutta vaikuttaa kypsältä laulajalta. Guy on monipuolinen muusikko, joka laulun lisäksi soitti kaikkia instrumentteja kitarasta rumpuihin ja huuliharppuun asti. Tunnelma oli lämmin ja paikkana suurlähetystö on viihtyisä. Loistava iltapäivä ja kaiken vielä kruunasi hyvä belgialainen gourmet-tarjoilu