Translate

29.9.2016

Auroran koulu – modernia ja ekologista rakentamista Espoossa


Auroran uusi koulu valmistui elokuussa 2016.  Vanha koulu oli jouduttu purkamaan siinä ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Arkkitehtitoimisto Auer & Sandås suunnitteli uuden koulun. Niklas Sandås toimi urakan pääsuunnittelijana. Kun hän menehtyi tammikuussa 2016, Claudia Auer vei suunnittelman loppuun. Auroran koulu sijaitsee Träskändan puistomiljöössä ja suunnittelijat säilyttivät parhaansa mukaan puiston arvokasta puustoa.

 Auroran koulu on rakennettu lähes nollaenergiataloksi. Katolle on muun muassa sijoitettu aurinkopaneeleja. Rakennuksessa on paljon suuria lasipintoja, mutta katon rakenne ja rakennuksen kaltevuus toimivat niin, että aurinko ei paista suoraan  luokkahuoneisiin. Rakennus on kolmikerroksinen ja siinä on matalampi siipirakennus, jossa sijaitsee päiväkoti.

Koulun keskus sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Kun astuu sisään rakennukseen, tuntuu kuin tulisi  temppeliin, sillä tila vaikuttaa avaralta, korkealta ja ilmavalta. Vastapäisellä seinällä tila tuntuu jatkuvan ikkunoista avautuvaan puistoon. Saliin on sijoitettu pöydät ruokailua varten ja ikkunoiden viereisellä seinällä on esiintymislava, jota vastapäätä on leveä portaikko, joka toimii myös katsomona. 

Luokkahuoneet ovat lähes avoimia lasiseinineen, ja luokissa on uudenlaiset pulpetit, jotka ovat kolmionmuotoisia. Pöydistä voi helposti muodostaa erikokoisia ryhmäpöytiä. Lisäksi luokissa on pehmeitä kuutioistuimia.

Olin yllättynyt koulun kauniista arkkitehtuurista ja ylpeä suomalaisen suunnittelun avarakatseisuudesta. Tällaisessa ympäristössä olisi ilo työskennellä. Usko Suomen tulevaisuuteen sai uutta pontta. Onnea koululle!  Tietenkin olen myös iloinen siitä, että oma lapsenlapseni saa opiskella näin hienossa koulussa muiden tovereidensa kanssa. 

























Arkkitehti Claudia Auer esitteli Auroran koulua 10.9.2016. OpenHouseHelsinki- päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti