Translate

22.2.2015

Oopperamatka Tampereelle

Nabucco

Lauantaina kävin Tampereella oopperassa katsomassa Giuseppe Verdin Nabuccoa. Produktio sai loistavat arvostelut Helsingin Sanomissa ja siihen ei ole mitään lisättävää. Se oli elämys, mitä vielä lisäsi se, että lapsuusystäväni lauloi mahtavassa kuorossa. Venäläinen Mlada Khulodey eläytyi voimakkaasti mustasukkaisen ja pettyneen naisen Abigaillen rooliin. Abigaille paljastui orjan jälkeläiseksi ja vallanhalu ja kosto saivat yliotteen hänessä. Nabucco on suuruudenhullu Babylonian kuningas, joka tuhoaa Jerusalemin temppelin ja vie juutalaiset orjuuteen. Valloittajakuningas asetti itsensä jumalien asemaan ja lopulta hänen järkensä sumeni. Nabuccon roolia lauloi Tommi Hakala. Esityksen johti kapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Tampere-talo on valmistunut 25-vuotta sitten ja rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Sakari Aartelo ja Esa Piironen. Rakennus on valoisa, kaunis ja jollain tavoin sympaattinen, vaikka onkin Pohjoismaiden suurin kongressi-talo.  Näkymät  Sorsapuistoon ovat unohtumattoman kauniit.. 
                              Rautatieaseman takana kohoaa uusi ja korkea Torni-hotelli.
                                   Tampere-Talolta avautuu kaunis näköala Sorsapuistoon.



Tampere-Talon läheisyydessä sijaitsee Telakka-Ravintola.

         Torni-hotellin Sky-baarista avautuu valoisa näkymä Tampereelle.

Toinen harjoitus

Tekstin ja kuvan yhdistäminen

Tässä harjoitustyössä kokeilimme PicMonkey-ohjelmalla kuvien ja tekstien yhdistämistä.

Axel Fredenholm (1881-1962) oli ruotsalainen toimittaja, kirjailija, museointendentti ja taiteilija, joka tutki filosofiaa ja eri uskontoja. Hän asui ja opiskeli parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa. Fredenholmin tunnetuin teos on Näin olen kuullut.  Tähän työhöni valitsin muutaman säkeen Fredenholmin teoksesta: Tilitys elämälle.