Translate

11.4.2015

Helsingin yliopiston kirjastossa, Kaisa-talossa

Helsingin yliopiston uudistunut pääkirjasto Kaisa, avattiin syksyllä 2012. Rakennuksen suunnittelusta vastasi Anttinen Oiva arkkitehdit Oy. Kaisa-rakennus on voittanut useita palkintoja ja kunniamainintoja muun muassa arkkitehtuurin valtionpalkinnon 2013. Kaisa-talon pääsisäänkäynti on Fabianinkatu 30, mutta myös Kaisaniemenkatu 5: stä pääsee kahvilan kautta entisen kirjaston läpi uusiin tiloihin. Rakennuksessa on seitsemän kerrosta sekä pari kellarikerrosta.

 Tutustuin  uudistuneeseen Kaisa-taloon vasta tällä viikolla ja lumouduin sen valoisuudesta ja muotokielestä. Osallistuin Kaisa-talon kirjaklubiin. Luennon aiheena oli miksi historia kiinnostaa meitä niin paljon? Suomessa julkaistaan vuosittain yli 800 historiaa käsittelevää teosta. Suurin osa jää vain vähäisen lukijakunnan tietoisuuteen ja vain muutamista tulee myyntimenestyksiä.  Tilaisuuden puheenjohtajana toimi tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa, joka haastatteli dosentti Teemu Keskisarjaa.

 Ihastuin Kaisa-taloon niin syvällisesti, että siitä tulee yksi tulevaisuuden lempipaikoistani. Ehkäpä paneudun taas opiskelujen ihmeelliseen maailmaan, ainakin tadehistoriaa haluaisin opiskella lisää ja kun ympärillä on tuollaista kauneutta ja upeita teoksia hyllymetreittäin, ei voi muuta kuin surra sitä ettei ehdi millään lukea kaikkea.


                                         Kaisa-talon pääsisäänkäynti Fabianinkadulla


         Kaisa-talon vaihtelevat linjat luovat harmoniaa.

         Seitsemännen kerroksen ikkunoista avautuu näkymä Tuomiokirkkoon.

        Kaisa-talon sisustuksen suunnitteli Tero Hirvonen.


Kaisa-Talossa on paljon design huonekaluja.



   
     

       Kaisa-taloa vastapäätä, Fabianinkadun loppupäässä, opiskelijat voivat rentoutua opiskelujen jälkeen olutkolpakon ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti